Призив Светог Духа за успешну и Богом благословену школску 2022/23. годину

Published On: 10/09/2022

Његово Преосвештенство Епископ топлички и изабрани шабачки г. Јеротеј служио је 10. септембра 2022. године у храму Светог Саве на Врачару свету архијерејску Литургију и призив Светог Духа за успешну и Богом благословену школску 2022/23. годину.

Одазивајући се очинском позиву Његове Светости Патријарха, богослужењу је присуствовао велики број ученика основних и средњих школа.

На крају светог евхаристијског сабрања у Светосавском храму који је био испуњен верним народом, епископ Јеротеј се сабранима обратио поучном архипастирском беседом:

-У име Његове Светости нашег Патријарха српског г. Порфрија честитамо вам и желимо вам срећну и благословену нову школску годину. На данашњој служби смо се молили да благодаћу Светог Духа сви ви који учитге, уз помоћ ваших наставника, боље разумете, схватате и усвајате оно што учитее ушколама и то користили на добро. Поштују своје наставнике у школама, јер вам они желе добро, желе да вас науче и упуте у живот, желе да постанете добри људи. Поштујете и волите своје родитеље, а такође и своје другаре са којима заједно идете у школу, јер ћете многе године провести у школи са њима и то ће вам бити касније у животу једна од најлепших успомена. Међутим, увек треба да се сећате и да долазите овде у свети храм на службе Божје, поготово недељом и на велике празнике, јер овде на светој Литургији дешава се освећење. Сваки пут кад будете дошли бићете освећени и укрепљени благодаћу Божјом која ће вам помоћи да боље и лакше учите, памтите, усвајате и користите на добро све оно што вам предају у школи.

Извор: ТВ Храм

Најновије вести