Рукоположење у Сремским Карловцима

Published On: 04/10/2022

Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије служио је 1. октобра 2022. године свету архијерејску Литургију у сремскокарловачкој  Доњој цркви Светих апостола Петра и Павла.

Саслуживлаи су протојереји-ставрофори Велизар Живановић, бивши старешина Саборне цркве и секретар Епархије сремске у пензији; Дарко Јелић и  Јован Милановић, ректор Карловачке богословије; протојереј Слободан Вујасиновић, старешина храма; јереј Станко Лакетић, парох Саборне цркве и професор Карловачке богословије; као и ђакон Горан Власац. Појао је хор „Свети Стефан Дечански“ из Новог Сада, под руководством Тамаре Петијевић, и ученици Карловачке богословије, са професором појања Јованом Стојановићем.

Архијерејској Литургији присуствовали су архимандрит Арсеније, игуман манастира Бешенова и професор Карловачке богословије; архимандрит  Стефан, игуман манастира Велике Ремете; протојереји-ставрофори Душан Петровић, Бранислав Поповић, Чедомир Грујичић и Коста Ковјанић; као и јереј Ђорђе Милидраг.

Новорукоположени јереј др Петар Николић је на крају Литургије поделио антидор и благослов присутном монаштву, свештенству, ученицима Карловачке богословије, верном народу и бројним пријатељима и колегама, међу којима је било и парохијана из цркве Свете Петке у Петроварадину, где је као ђакон служио од 2015. године.

Јереј др Петар Николић је био ђакон сремскокарловачке Саборне цркве од 2008. до 2014. године. Професор је верске наставе у Карловачкој гимназији и О. Ш. „Јован Дучић“ у Петроварадину. Причислен је Доњој цркви.

Извор: Епархија сремска

Најновије вести