Саборовање хорова у Бањи Ковиљачи

Published On: 14/09/2022

Уочи празника Усековања главе Часног Претече Јована, који се ове године поклопио са празновањем успомене на Свете Србе који Богу служише у архијерејском чину, а који су патрон и крсна слава црквеног хора у Бањи Ковиљачи, по устаљеној традицији, у славу Тројединог Бога, одржано је тринаесто по реду Саборовање хорова.

По први пут на фестивалу је учествовао црквени хор „Свети Георгије“ из Бечеја са диригентом Сенком Јовановић у пратњи ђакона Дарка Вујкова. Из Крушевца је стигао црквени хор „Свети кнез Лазар“ са диригентом Ружицом Вешковац и свештеником Жељком Марковићем, старешином цркве Лазарице.

Под сводовима Петропавловског храма у Бањи Ковиљачи гостујући хорови су разгалили срца публике. После наступа домаћег црквеног хора „Сабор српски светитеља“ по диригентском палицом Зорана Кокановића, домаћини и гости су заједно отпевали Мокрањчево „Тебе појем“ и „Буди имја Господње“, као и „Српкињу“ Исидора Бајића. Вече је крунисано дружењем, традиционалним гостопримством, као и топлим речима свештеника Драгана Бајића, Стојше Јагодића и Жељка Марковића.

Најновије вести